Vinst genom att vara vegetarian

I allmänhet undviker de som har en vegetarisk kost att konsumera livsmedel som kommer från djur och äter bara växtmat, som korn, nötter, grönsaker och frukt. Specifikt finns det flera typer av vegetarianer. Skillnaden mellan en grupp och den andra är relaterad till mönstret för konsumtion av animaliska livsmedel och deras bearbetade produkter. Tänk på att det för närvarande finns färre antal vegetarianer som inte äter djurmat alls.

Fördelningen av typer av vegetarianer är som följer:

  • Lakto-ovo vegetarian . vegetarianer som fortfarande konsumerar ägg, mjölk och mejeriprodukter (som ost och yoghurt), men inte äter kött, kyckling och fisk.
  • Lakto-vegetarian . Dessa människor konsumerar bara mjölk och mjölkprodukter, men undviker andra animaliska livsmedel.
  • Vegan . Konsumera endast växtbaserade livsmedelskällor, konsumera inte alla typer av animaliska produkter.
  • Fruitarr . Dessa människor är främst frukt, nötter, honung och vegetabilisk olja.
  • Vegetarisk . Dessa människor följer vanligtvis en vegetarisk diet, men äter fortfarande ibland rött kött, kyckling, fisk, ägg och mjölk.

Vissa studier visar att vegetariska följare har en minskad risk för dödsfall på grund av vissa sjukdomar. Till exempel hjärt-kärlsjukdom, hypertoni, olika cancerformer, typ 2-diabetes och fetma (övervikt). Denna nivå av minskad risk uppnås jämfört med icke-vegetarianer. Kort sagt, vegetarianer lever längre. Speciellt med tanke på den vegetariska livsstilen åtföljs ofta av andra sunda livsstilar, som att inte röka, träna regelbundet, inte dricka alkohol eller droger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *