Vegetariska människor smartare?

Visste du att forskare, filosofer och uppfinnare som Albert Einstein, Platon, Aristoteles, Sokrates, Confucius, Isaac Newton och Thomas Edison alla var vegetarianer? Detta ledde till att forskarna försökte hitta en koppling mellan tendensen att konsumera livsmedel som inte är livsmedel och intelligens. British Medical Journal publicerade resultaten av studien, där forskare mätte IQ för ett antal respondenter vid 10 års ålder och följde sedan deras utveckling fram till 30 års ålder.

Uppgifterna visar att de som blir vegetarianer när barn har en IQ på cirka fem poäng högre än den genomsnittliga vuxna som inte är vegetarian. De som är vegetarianer är också mer benägna att ha högre jobb och grader. Detta beror enligt forskarna på att en diet som är rik på grönsaker och frukter kan öka hjärnans förmåga bland andra hälsofördelar för att förbättra intelligensen. ”Studien visar också att vegetariska barn blir högre och har en högre IQ än sina skolkamrater.

Riskerna för hjärtsjukdomar, fetma, diabetes och andra sjukdomar minskar också på lång sikt, ”kommenterade People for Ethical Treatment of Animals (PETA), en institution som kampanj för djurens rättigheter. Resultaten av denna studie väcker emellertid fortfarande frågor. Bestämmer smarta barn att bli vegetarianer när de växer upp, eller blir de vegetarianer för att bli smartare? De som har högre intelligens kan överväga etiska frågor, såsom djurskydd, och även hälsofördelarna med att konsumera massor av grönsaker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *