Vegetarisk kost kan också göra fett

Att vara vegetarian väljs av de som vill leva friskt och gå ner i vikt. Men var försiktig, fel att välja den vegetariska menyn kan faktiskt få din vikt att öka. En vegetarisk kost, där en person inte konsumerar animaliskt protein alls, kan verkligen ge många hälsofördelar, såsom att huden blir ljusare, håret kan vara mer strålande, energinivåerna tenderar att vara mer stabila, för att uppnå perfekt kroppsvikt.

Men en vegetarisk kost med obalanserade menyalternativ kan faktiskt göra kroppen fet. Näringsläkaren Monica Auslander, MS, RD, och grundare av Essence Nutrition sade, en vegetarisk diet full av bearbetade kolhydratmat såsom vit ris och vitt bröd kommer att öka blodsockernivån. Oavsett om du är vegetarian eller inte, att konsumera stora mängder bearbetade kolhydrater orsakar en uppbyggnad av socker, kan socker ensamt utlösa fettuppbyggnad.

”Att äta för mycket socker kan orsaka överdriven insulinproduktion. Insulin lagrar överskott av energi från socker i fettceller. Det är därför kroppen kan lagra mer fett, sade han. Auslander betonade att att välja en vegetarisk eller vegansk livsstil verkligen är ett beslut som måste övervägas, inte bara att lämna kött. Att äta fisk är bättre än att vara vegetarian som äter vegetabiliskt protein med massor av vitt ris eller vitt bröd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *