Vegetarianer minskar risken för psoriasis

Ernäringsfysiolog Dr. Ekky M Rahardja, MS, SpGk sa att att bli vegetarian kan minska nivåerna av psoriasis. Enligt honom är psoriasis en inflammatorisk process som orsakar avvikelser i immunsystemet (autoimmunitet) som sedan påverkar hudsjukdomar som kännetecknas av en process för hudförändring som är för snabb.

För att kontrollera den inflammatoriska processen krävs enligt honom intaget av antiinflammatoriska livsmedel, till exempel gröna grönsaker, frukt och färsk fisk. Detta förmedlades vid läget stopp psoriasis utbildningsprogram i Jakarta, söndag (2/15). Han berättar vidare en historia om krigsfångar i världen som lyckades minska psoriasis medan de satt i fängelse. ”I fängelset fick fångarna bara grönsaker. Som ett resultat, medan de satt i fängelse, återföll aldrig deras psoriasis.

Men efter att de kom ut ur fängelset och var fria att äta vad som helst, återvände deras psoriasis till återfall, ”sa Ekky. Han försäkrade också alla närvarande deltagare att att vara vegetarian skulle hålla dig frisk och fit. Han avfärdade alla åsikter som sa att att vegetarian skulle göra våra kroppar svaga på grund av brist på protein. Enligt honom, genom att vara vegetarian kommer våra kroppar att förbli friska eftersom vi i princip är närmare växtätande varelser när vi ser vår anatomi. Men han rekommenderar också att kombinera vår diet en gång i taget genom att äta kött. Eftersom järn- och kalciuminnehållet i kött absorberas lättare av kroppen än kalcium i grönsaker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *