Vegetarianer garanterar inte viktminskning

En kost som endast konsumerar vegetabiliska livsmedel, även vegetarianer, tros av många att göra kroppen friskare. Inte få människor som hoppas att deras kroppar förblir smala efter att ha antagit denna diet. Denna vegetariska livsstil antogs valt av kulturella, religiösa eller etiska skäl. Det kan också bero på att genom att undvika konsumtion av rött kött, kyckling, skaldjur eller andra animaliska produkter, hjälper det oss att leva hälsosammare liv. “Vegetarianism är ett livsstilsval, inte en diet för viktminskning,” sade Katherine Zeratsky, RD, LD, nutritionist från Mayo Clinic, USA.

Många studier visar att en vegetarisk livsstil gör många människor smalare än icke-vegetarianer. “Detta beror på att en vegetarisk kost består av livsmedel som innehåller omättade fetter och konsumerar mer grönsaker, frukt, spannmål och proteiner som är mer fyllande men har mindre kalorier,” sade Zeratsky. Ändå varnade han för att vegetarianism inte automatiskt är kalorifattigt. ”Du kan fortfarande gå upp i vikt om matdelen är mycket stor eller konsumerar mat med kalorier eller drycker i stora mängder som drycker eller söt mat.

Ett antal livsmedel som ges vegetarianer kan ha mycket kalorier och fett. Till exempel sojabön hotdog, sojaost och snackbar, ”sa han. Enligt honom är att uppnå och upprätthålla en sund vikt nyckeln till en hälsosam kost med en balans mellan kalorier som konsumeras och förbränns. ”Vegetarianer som icke-vegetarianer kan välja ohälsosamma steg som orsakar viktökning, som att äta stora delar av livsmedel med mycket kalorier eller livsmedel som inte innehåller näringsämnen. Därför måste en vegetarisk diet fortfarande planeras så att den är tillräckligt näringsrik, ”sade han.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *