Tydligare tankar med vegetarianer

Att vara vegetarian är det mänskliga sinnet tydligare och gladare, eftersom det deltar i att delta i naturvård, älska djur och respektera livet. Detta förmedlades av Kamalanathan Sappani, en läkare, vegetarisk aktivist, som också är medicinsk chef för Metronic iCares SDN BHD Malaysia, medan han talade på ett vegetariskt seminarium som organiserades av Indonesiens vegetariska samhälle (IVS), fredag ​​(6/3) natt. “Vi måste ta ett steg för att rädda jorden genom att titta på vår matmeny,” sade han. Enligt Kamalanathan finns det uttryck för att du är vad du äter (du är vad du äter). Enligt honom är det mycket korrekt när det gäller att beskriva människor och deras nuvarande kost. Människor tänker inte på hur livsmedelsprocesserna och påverkan på kroppen och psykologiska. Kött är ett livsmedel som han tror inte behöver ätas av många skäl, varav ett är vad gäller hälsa och liv.

Kamalanathan själv påstod sig vara mycket glad att vara vegetarian. ”Genom att vara vegetarian räddar jag faktiskt kycklingar, getter, kor och djur från onödiga dödsfall bara för min mags önskemål. Genom att vara vegetarian är mitt sinne fritt och tydligt och kan tänka bättre. Jag blir upphetsad och förstår hur livet och jorden måste respekteras, ”förklarade han. I händelse besvarade Kamalanathan ett antal frågor från deltagarna. En av dem handlar om, om kött har visat sig vara skadligt för hälsan, varför finns det läkare som äter kött? “Om du frågar en läkare som gillar att äta kött, svarar de naturligtvis att människor inte behöver vara vegetarian, eller hur,” svarade Kamalanathan. Sedan gav han en illustration att i sitt hemland, nämligen Indien, traditionen att inte äta kött var nära besläktad med lydig religion. Det kan inte förnekas, det är till stor hjälp. Sjukhus i Indien tillhandahåller vegetarianer och veganläkare. ”Alla, nu går ekologiskt.

Den vegetariska rörelsen kommer att bli allt mer utbredd. Det finns en dag om året för att påminna människor om att titta på faran med kött (köttfri dag), och efter det måste det finnas människor som är medvetet vegetarianer, ”sade han. Prasasato Satwiko, professorn som också är koordinator för teknik vid Atma Jaya Yogyakarta University of Energy Study Center (UAJY), som också är en talare, sa att det var mycket svårt att bjuda in människor att smälta och analysera vilka rätter som äts . ”Vi lär oss energi, hittar energikällor, letar efter orsakerna till att jorden skadas, varför djur utrotas, varför många sjukdomar. Alla leder till livsstil, konsumtionsmönster. Du behöver inte gå någonstans och leta efter svar, bara titta på diskmenyn. behöver inte vara på plattan, för det är inte nödvändigt och kroppen behöver inte det, ”sa Prasasto. Många missuppfattningar angående vegetarianism.

Till exempel blir kroppen svag, undernärd. Men det antagandet är mycket lätt att bryta. Enligt Prasasto är det bara ett förslag om kroppen känner sig svag eftersom den inte äter kött. Med andra ord, det visar att kött har behärskat människor och gjort onödig beroende. ”Det är bara rädsla. Brist på näring, inte en ursäkt. Det kan fyllas med varierad växtmat, ”sade Kamalanathan. Många stora figurer är vegetariska och kan tydligt inte kallas dumma. De inkluderar amerikanska idrottare Carl Lewis, filosofen Socrates, Pythagoras, forskaren Charles Darwin, Albert Einstein, konstnären Leonardo da Vinci, den humanitära figuren Mahatma Gandi, till den indonesiska kvinnliga stoltheten, RA Kartini. I frågeformuläret frågade ett antal deltagare bland annat varför vitlök inte skulle ätas. Yogyakarta-Central Java IVS-koordinator Chindy Tanjung sa att effekten av lök skulle vara samma som kött. ”Eftersom lök också är sura. Vitlök kan få människors känslor att gå upp. Det finns en vetenskaplig granskning, ”sa Chindy, som är en tandläkare. Men enligt Kamalanathan kan en person fortfarande kallas vegan även om han fortfarande äter vitlök och svamp. Det är bara så att han varnar för att konsumtionen inte är överdriven, tillräckligt. “Mängden är som kryddor, bara lite, det är okej,” sade han.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *