Påstått vegetarisk kost kan minska risken för tidigt

Åtminstone en tredjedel av fallen av dödsfall världen över kan förebyggas genom att byta till vegetarisk kost. Denna upptäckt är baserad på forskning gjord av forskare från Harvard Medical School som presenterades vid Unite to Cure fjärde internationella konferensen i Vatikanen för ett tag sedan. De studier som genomförts av dessa forskare har inte publicerats i tidskriften, men de vågar påstå att cirka 10 miljoner för tidiga dödsfall per år i hela världen kan förhindras.

Tidig död eller förebyggbar död orsakas av saker som fetma, rökning och dålig kost. För närvarande finns det minst 30 miljoner tidiga dödsfall över hela världen. Att minska detta nummer till en tredjedel är verkligen en stor prestation. Och enligt forskarna kan byte till en växtbaserad diet vara nyckeln till att minska den tidiga dödligheten. “Vi har precis gjort ett antal beräkningar, hur man kan minska dödligheten genom att byta till en hälsosammare växtbaserad kost, även om det inte nödvändigtvis är helt vegan, och våra uppskattningar kring sådana dödsfall kan förhindras,” sa Walter Willett, en av de forskningsgrupper som är inblandade. Enligt dem är denna växtbaserade diet om väl hanterad är känd för att sänka blodtrycket, minska risken för hjärtattack och minska kroppsmassaindex (BMI). Samtidigt visar forskning att äta viss röd kött kan öka cancerrisken.

I linje med Willet genomförde David Jenkins, en forskare från University of Toronto i Kanada, också en studie som hade ett samband med studien ovan. Han presenterade sina observationer på en gorilladiet på låglandet som konsumerade en massa stjälkar, blad, druvor och frukt. När dieten endast appliceras på människor genom att servera grönsaker och frukt. Resultaten visade 35% reduktion i kolesterol på två veckor. ”Jag tror att folk föreställer sig att en hälsosam kost endast kommer att påverka viktminskningen. Även om denna diet tillämpas korrekt kommer den att ha en enorm inverkan som att förhindra för tidig död till exempel, ”avslutade Willet som citerades från Science Alert på söndagen (29-29/2018).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *