På Mars, bättre att vara vegetarian

Kolonisering av Mars har planerats sedan nu. USA: s president Barack Obama mål, 2030, kan människor landa på Mars. NASA har som samarbetsledare också samarbetat med SpaceX, ett rymdföretagare Elon Musk, för att utveckla ett fordon till den röda planeten. En av de saker som anses relaterade till uppdraget till Mars handlar om mat. Om mat måste skickas från jorden kommer det säkert att vara mycket dyrt på grund av transportkostnader. Under tiden har det hittills inte gjorts någon forskning som säger att växter eller boskap kan odlas in situ på Mars. Bland osäkerheterna sa Ingrid E. Newkirk, ordförande för People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), att det att vara vegetarian är det bästa valet för att leva på Mars.

Han sa att vara vegetarian kan ge en möjlighet att njuta av längre liv på Mars och undvika sjukdom. ”Om Elon Musks vision om Mars-kolonisering är en verklighet är det sista som människor behöver sjukdom och förstörelse från att äta djur. Oavsett om du bor i ett nytt hem på Mars eller överlever på jorden, att vara vegetarian är det bästa sättet att njuta av livet så länge som möjligt, ”sa Newkirk. som citerades av Space.com på fredagen (19/19/2011). Newkirk sade på allvar, på sin organisations vägnar, ett brev till Elon Musk på måndag (08/08/2011). Brevet sade: “Vi kan få rätt mat i vår nya biosfär genom att säkerställa att SpaceX-planet endast bär vegetariska livsmedelslager och engagerade kolonier att ha en diet utan djur efter ankomst.”

Musk svarade på Newkirkts uttalande, men han sa bara att vegetarismen kan vara en korrekt taktik i början av koloniseringen. Han sa: ”Jag är en anhängare av det fria valet för Mars på Mars. Det betyder att de tidiga Mars-kolonierna troligen hade en vegetarisk kost på grund av begränsad mark och energi för att uppföra boskap. ”Tills astronautmissionen på International Space Station (ISS) pågick i årtionden har NASA inte haft ett förbud mot äter djurmat. Faktum är att vissa matmenyer ges till ISS-astronauter, till exempel nötkött, räkor och kyckling. Det finns ingen forskning om att det att vara vegetarian kommer att öka överlevnaden utanför jorden. Men Musks uttalande är sant. När förhållandena inte har gjort det möjligt att odla boskap är det en säker strategi att vara vegetarian. Växter är lättare att odla än djur. När förhållanden är möjliga och odlingstekniker finns, som på jorden, är vegetarianism bara ett alternativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *