Ät inte kött, hur kan vegan möta proteinbehov?

Den mänskliga kroppen behöver protein för att tillgodose kroppens behov. Protein är indelat i två typer, nämligen djur härrörande från kött och grönsaker härrörande från växter. Men vad gäller proteinuppfyllning hos vegetarianer? Kan animaliskt protein endast ersättas med vegetabiliskt protein? Förklarat av Dr. Ida Gunawan, MS, Sp.GK (K), klinisk nutritionist; vegetarianer är indelade i tre typer: vegan, ovo och lakto. I princip konsumerar vidhäftarna av ovo- och laktov vegetarianer fortfarande mjölk och ägg som fortfarande innehåller animaliskt protein så att de inte är problematiska.

Stränga vegetarianer eller veganer äter emellertid bara fullkorn och grönsaker utan att röra mjölk och ägg alls. ”Ren vegan, det är verkligen ett problem. Var försiktig med vitamin B12-brist. Detta erhålls vanligtvis från ägg, mjölk och fisk, ”sade Ida när den träffades på en mediekonferens på onsdagen (24-24/2018) i Jakarta. Vitamin B12-brist är verkligen ganska oroande eftersom det kan göra att huden blir blek, lättare att bli trött och minska balansen. För veganer rekommenderar Ida att konsumera sojamjölk som redan innehåller vitamin B12 i den för att tillgodose kroppens behov. Dessutom finns det vitamin B12-tillskott som ersättning för mjölk. Professor Made Astawan, MS, ordförande för det indonesiska Tempe-forumet, föreslog också att man äter tempeh eftersom tempeh trodde kunna tillgodose protein, både djur- och grönsakskrav.

”När det gäller protein spelar det ingen roll. “Även med utvecklingen av veganer har tempeh ökat i kvalitet för att ersätta köttens ställning i proteinuppfyllning,” sade Made. ”Vi tror alltid att protein alltid är animaliskt. Nej, det finns också växtbaserat protein och det kommer att hjälpa vår hälsa i framtiden, ”tillade han. Tänk på att protein är ett viktigt ämne som kroppen behöver, men produceras inte av sig själv. Därför är behovet av protein, både grönsaker och djur, mycket viktigt att uppfylla varje dag. ”Proteinkraven uppfylls på en dag. Så det finns tre måltider. På frukosten tar vi en skiva tofu som innehåller 7 gram protein. Därefter innehåller tempeh 8 gram protein. Du måste komma ihåg, riset vi äter innehåller också 4-5 gram protein, ”avslutade Ida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *